Opa & Oma

U wordt (voor het eerst) opa en oma! Een spannende tijd en weer een nieuwe mijlpaal in uw leven. Het kan ook emotioneel aanvoelen, uw kind krijgt een kind, een nieuwe generatie erbij! Dingen veranderen en u gaat misschien wel oppassen. Voor sommige opa’s en oma’s kan het best lastig zijn om te bedenken welke positie zij nu gaan innemen en hoe zij een (leuke) opa of oma gaan zijn.

Gelukkig gaat dit meestal vanzelf, maar er zullen zaken zijn waar u misschien tegen aan loopt. Het kan dan fijn zijn om daar iets over te lezen in een boek of op internet. Wij hebben hieronder een lijst opgesteld met leuke boeken en leuke sites.

Wil je jouw ouders een cadeautje geven voor het toekomstige grootouderschap, misschien staat er wel een leuk boek tussen!

Boeken

Mijn Kleinkind – Mijlpalen van 0-4 jaar – Pauline Oud


Een leuk boek waarin de mijlpalen van uw kleinkind bijgehouden kunnen worden. Vooral erg leuk voor later en leuk om te doen!

Voor het eerste opa en oma – Caroline Cotinaud


Een boek over alles wat u moet weten om volop te kunnen genieten van het grootouderschap. Oma of Opa worden in de 21ste eeuw- vergeet het voorbeeld van uw grootouders. U bent nog jong, actief en u probeert het volop bij te benen in een tijd die alsmaar sneller lijkt te gaan. Bereid uzelf voor op een nieuwe fase in uw leven die alles op zijn kop gaat zetten.

Websites

www.hetbestekinderboek.nl/opa-oma-boeken
Wij zijn op zoek gegaan naar leuke boeken voor opa’s en oma’s en vonden deze site. Hier staan heel veel boeken op die gaan over het opa en oma zijn/worden. Misschien vind u er eentje tussen die helemaal past bij wat u zoekt!www.opanoma.nl
Deze site staat boordevol informatie en tips voor opa’s en oma’s. Lees over grappige situaties die andere opa’s en oma’s meemaken of lees tips van een professional. Deze site is ook op Facebook te volgen!

Wij wensen u heel veel plezier met het grootouderschap en hopen dat u mogelijk wat inspiratie hebt opgedaan uit de boeken of sites. Mocht u een heel leuk boek en/of site missen, laat het ons dan weten! Tips zijn welkom.

Verloskundigcentrum Velsen e.o.

Telefoon 023 5201205      E-mail verloskunde@velserbroek.info