Bevallen in het ziekenhuis

Wil jij in het ziekenhuis bevallen? Onze praktijk heeft een samenwerkingsverband met zowel het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk als met het Spaarne Gasthuis locatie Haarlem-Zuid.


Rode Kruis Ziekenhuis

Het RKZ bevindt zich in Beverwijk op de Vondellaan 13. Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft zogenaamde kraamsuites waar jij kunt bevallen en waar jij ook kunt blijven na de bevalling (indien noodzakelijk). Zo hoef je niet onnodig te verhuizen naar een andere kamer of een kamer te delen. De kraamsuites hebben allemaal een eigen douche en toilet en zijn allemaal voorzien van gezellig/kleurrijk behang. 

Het Rode Kruis Ziekenhuis geeft in samenwerking met alle verloskundigenpraktijken ook voorlichtingsavonden, waarbij zij jou de mogelijkheid bieden om de kraamsuites te bekijken (indien er eentje vrij is).

Spaarne Gasthuis Zuid

Het Spaarne Gasthuis in Haarlem, voorheen het Kennemer Gasthuis, is sinds kort gefuseerd met het Spaarne te Hoofddorp. Bevallingen vinden plaats op de Boerhaavelaan 22 in Haarlem. Het Spaarne Gasthuis beschikt over kraamsuites die in de huiselijke sfeer zijn ingericht. Elke suite heeft zijn eigen douche en toilet.

Het Spaarne Gasthuis biedt net als het Rode Kruis Ziekenhuis in samenwerking met verloskundigen uit de regio voorlichtingsavonden aan.

Integrale zorg

In Nederland zijn verschillende regio’s bezig met zogenaamde integrale zorg. Integrale zorg houdt in dat “de lijntjes” met het ziekenhuis korter worden en er samen wordt gekeken naar de beste zorg voor moeder en kind. Op die manier hopen wij de zorg te kunnen optimaliseren.

Zowel het Rode Kruis Ziekenhuis als het Spaarne Gasthuis zijn bezig met integrale zorg. Dit houdt in dat in samenwerking met gynaecologen, klinisch verloskundigen, kinderartsen, verpleegkundigen, kraamverzorgende en medewerkers van JGZ eenduidige zorg wordt geboden. Wij willen elke zwangere op dezelfde manier informeren, adviseren en begeleiden.

Verloskundigcentrum Velsen e.o.

Telefoon 023 5201205      E-mail verloskunde@velserbroek.info