Waar bevallen?

Over het algemeen mag je zelf aangeven of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. In sommige gevallen is er een medische reden waarom wij je adviseren om niet thuis te bevallen, maar in het ziekenhuis.

Thuis

Nederland is uniek omdat er relatief nog veel vrouwen thuis bevallen. Bij de thuisbevalling worden wij geassisteerd door een kraamverzorgster. Wij hebben alle medische benodigdheden bij ons, om de bevalling te begeleiden. Ook maken we gebruik van de onderdelen uit het kraampakket. Een thuisbevalling heeft veel voordelen; je bent in je eigen vertrouwde omgeving, je hebt de ruimte en mogelijkheid om op verschillende manieren je weeën op te vangen en te bevallen. Je bent vrij om te kiezen wie er bij de bevalling is, of je bijvoorbeeld muziek en kaarsjes aan wil, of lekker lang onder de douche of in bad wil. Na de geboorte blijf je lekker thuis en heb je alle tijd om kennis te maken met de baby en je kan je eigen tempo aangeven. Mocht het medisch gezien nodig zijn om toch naar het ziekenhuis te gaan, dan geven wij dit aan. Goede communicatie vinden wij van groot belang en zullen jullie in alle overwegingen meenemen.

Poliklinisch (ziekenhuis)

Een poliklinische bevalling wordt ook wel een verplaatste thuisbevalling genoemd. Vrijwel alles is gelijk aan een thuisbevalling, alleen de locatie is anders. Wij begeleiden je bevalling met assistentie van verpleegkundigen of kraamverzorgsters van het ziekenhuis. Wij werken samen met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Aangezien er bij een poliklinische bevalling geen medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen, wordt er door de zorgverzekeraars een eigen bijdrage gerekend. Neem voor deze informatie contact op met jouw zorgverzekeraar of kijk online.

Verloskundigcentrum Velsen e.o.

Telefoon 023 5201205      E-mail verloskunde@velserbroek.info