Tinou, Noami en Iboyca

Wie zijn wij?

In 1988 is onze praktijk opgezet in samenwerking met verschillende huisartsen. Inmiddels ontmoeten wij de volgende generatie zwangere vrouwen, de baby’s van toen worden nu zelf moeder en moeders worden oma. Heel bijzonder!

Voor wie?

Onze praktijk verwelkomt cliënten uit Velserbroek, IJmuiden, Velsen-Zuid, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Haarlem-Noord en Velsen-Noord. Kortom: iedereen die woont rondom regio Velsen kan zich rechtstreek bij ons aanmelden. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op. Woon je niet in de regio maar wil je ons graag als je verloskundige? We bespreken graag samen de mogelijkheden. Praktijk op 4 locaties Een praktijk in Velserbroek, 2 in IJmuiden en een 1 in Santpoort.

Praktijk op 4 locaties

Een praktijk in Velserbroek, 2 in IJmuiden en een 1 in Santpoort.

Meer info »

team verloskundigen

Het team van verloskundigen

Wij werken in een hecht team met vier vaste verloskundigen. Onze werkwijze is in deze regio uniek. Wij werken elke dag met twee verloskundigen. Dit houdt in dat elke 24 uur, twee verloskundigen klaar staan voor bevallingen, ongerustheid en visites. Omdat wij met z’n tweeën werken, hebben wij meer rust en tijd voor onze zwangeren. We kunnen bijvoorbeeld bij je blijven als je tijdens de bevalling toch wordt overgenomen door het ziekenhuis en kunnen laagdrempelig langskomen bij ongerustheid. Je krijgt altijd iemand van onze praktijk aan je bed, ook bij drukte.

Daarnaast hebben wij ons eigen echocentrum. Ons echocentrum is gevestigd op onze hoofdlocatie in Velserbroek. Wij kijken ernaar uit om deze bijzondere periode met jullie door te maken.

Wij zijn er voor jou

Daarom:

u
Zijn wij bereikbaar voor al je vragen over je zwangerschap

Krijg je alle zorg voor jouw zwangerschap binnen onze praktijk

N
Bieden wij je ons eigen Echocentrum Velsen
}
Kun je de hele week en 2 avonden een afspraak maken voor het spreekuur
Kun je extra controles of extra tijd inplannen
Begeleiden wij je thuis of in het ziekenhuis (RKZ of SG)
Als jij tijdens de bevalling wordt overgenomen door het ziekenhuis blijven wij (indien gewenst) bij jou

Kun je bij ons terecht op 4 locaties in de regio: Velserbroek, IJmuiden (2 locaties) en Santpoort

Hartjesspreekuur: Vanaf 13 weken zwangerschap kun je wekelijks langskomen om het hartje te horen.

Voordelen IJmond Geboortezorg

Wij zijn heel trots op de samenwerking die wij hebben met IJmond Geboortezorg. Hierdoor kunnen wij extra zorg aanbieden. Deze samenwerking houdt namelijk in dat wij zorg die normaal in het ziekenhuis alleen plaats vindt, ook kunnen bieden in de praktijk. De voordelen voor jou:

  • Wij hebben elke maand een overleg met de gynaecoloog voor (medische) vragen die buiten de richtlijn zijn, zodat we de zorg kunnen afstemmen op jou als persoon.
  • Kunnen wij een hartfilmpje bij het minder goed bewegen van de baby zelf doen in de praktijk (CTG filmpje).
  • Controleren wij extra op de geelheid van de baby door middel van een flitsapparaatje in de kraamweek.
  • Mogen wij sommige medische indicaties tijdens de bevalling zelf afmaken als verloskundigen.
  • Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kindje wat in het vruchtwater heeft gepoept.
  • Mogen wij inleidingen vanaf 41 weken zelf doen, waardoor je met je eigen verloskundige kan bevallen.

Kortom: veel voordelen en hierdoor kunnen wij het vaste gezicht blijven in jullie zwangerschap, bevalling en kraambed.

Veelgestelde vragen

Hoe groot en ervaren is jullie team?

Wij werken met vier vaste verloskundigen. Onze manier van werken is in deze regio uniek. Elke dag zullen er twee verloskundigen voor jullie klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een verloskundige van onze praktijk aan jouw bed komt, ook in het geval van drukte. Bekende gezichten, tijd hebben voor de zorg en bij de bevalling blijven ook als je tijdens de bevalling wordt overgenomen door het ziekenhuis, daar staan wij voor.
Alle verloskundigen hebben veel ervaring en hebben al bij vele bevallingen aanwezig mogen zijn. Je bent bij ons in goede handen!

Maken jullie gebruik van een geboorteplan?

Aan het einde van de zwangerschap gaan wij met jou (en je partner) de bevalling bespreken. Het geboorteplan hoort hier zeker bij. Deze krijg je van ons mee tijdens de zwangerschap en kun je thuis samen invullen. Heb je geen behoefte om deze in te vullen? Geen probleem, het geboorteplan is vrijblijvend.

Heb ik tijdens mijn zwangerschap altijd dezelfde verloskundige?

Wij werken met meerdere verloskundigen. Dit houdt in dat je ook verschillende gezichten kunt treffen in de zwangerschap. Vind je het fijn om maar 2 of 3 verloskundigen te zien in de zwangerschap? Of wens je het hele team te leren kennen? De keuze is helemaal aan jou en we passen het aan naar jouw wensen.

Ik ben niet zwanger, wel een kinderwens.

Veel mensen denken dat een verloskundige alleen voor mensen is die daadwerkelijk zwanger zijn. Maar dit is zeker niet waar! Hebben jullie een kinderwens? En vind je het fijn om met ons te praten over het zwanger worden? Bel ons dan voor een afspraak en wij zullen je vragen beantwoorden en alvast informatie meegeven.

Wat doet een verloskundige?

Deze vraag wordt ons nog regelmatig gesteld en is een hele logische vraag. Je bent zwanger, je meldt je aan bij een praktijk, maar wat doet een verloskundige dan precies? Als je gezond zwanger bent zijn wij verantwoordelijk voor jouw zwangerschap, bevalling en kraambed. Wij begeleiden jullie door elke fase heen en controleren jou en de baby. Op onze website geven wij hier meer uitleg over.

Wij kijken ernaar uit om je in deze bijzondere periode te mogen begeleiden.
Staat jouw vraag hierboven niet tussen? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed
 
info@verloskundigcentrumvelsen.nl

Locaties Praktijk

Locatie Velserbroek
Locatie IJmuiden I
Locatie IJmuiden II
Locatie Santpoort

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid