Waar wil je bevallen?

Wil je thuisblijven of graag bevallen in het ziekenhuis? Wij begeleiden jou met alle zorg en aandacht, op de locatie die jullie wensen.

Een bevalling thuis of
in het ziekenhuis

Als je gezond zwanger bent en geen complicaties hebt tijdens de zwangerschap, ben je vrij om te kiezen voor een bevalling thuis of in het ziekenhuis.

Wil jij in het ziekenhuis bevallen? Onze praktijk heeft een samenwerkingsverband met zowel het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk als met het Spaarne Gasthuis locatie Haarlem-Zuid. Wat te regelen? We adviseren je voor jouw bevalling een aantal praktische zaken te regelen. Zowel als je thuis wilt bevallen of poliklinisch (in het ziekenhuis).

Wat te regelen?

We adviseren je voor jouw bevalling een aantal praktische zaken te regelen. Zowel als je thuis wilt bevallen of poliklinisch (in het ziekenhuis).

Rode Kruis Ziekenhuis

Het RKZ bevindt zich in Beverwijk. Het ziekenhuis heeft zogenaamde kraamsuites waar jij kunt bevallen en waar je ook kunt blijven na de bevallen (indien noodzakelijk). Op deze manier hoef je niet te verhuizen naar een andere kamer of een kamer te delen. De suites hebben een eigen douche en toilet op de kamer en op de muur zit kleurrijk/huiselijk behang. Het Rode Kruis Ziekenhuis geeft in samenwerking met alle verloskundigenpraktijken in de regio ook voorlichtingsavonden, waarbij ze jou ook de mogelijkheid bieden om de kraamsuites te bekijken. Dit wordt gedaan door middel van een video en indien het rustig is, mag je de kraamsuite zelf bekijken.

Adres: Vondellaan 13, Beverwijk

Spaarne Gasthuis Zuid

Het Spaarne Gasthuis in Haarlem, voorheen het Kennemer Gasthuis, is sinds kort gefuseerd met het Spaarne te Hoofddorp. Bevallingen vinden plaats op de Boerhaavelaan 22 in Haarlem. Het Spaarne Gasthuis beschikt over kraamsuites die in de huiselijke sfeer zijn ingericht. Elke suite heeft zijn eigen douche en toilet. Het Spaarne Gasthuis biedt net als het Rode Kruis Ziekenhuis in samenwerking met verloskundigen uit de regio voorlichtingsavonden aan.

Adres: Boerhaavelaan 22, Haarlem

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van thuis bevallen?

Als je gezond zwanger bent en jouw bevalling voorspoedig verloopt, is thuis bevallen veilig. Dit is gebleken uit verschillende onderzoeken. Deze onderzoeken laten ook zien dat de thuis situatie zorgt voor minder ingrepen. De thuissituatie is vertrouwd, geeft rust en het is erg fijn dat je niet meer onderweg hoeft met weeën of na je bevalling richting huis. Jullie baby wordt geboren in zijn of haar eigen huis. Geen vreemde bacteriën of geuren. Voor de partner kan een thuis bevalling ook prettig zijn. Zo heb je je eigen spullen, kun je af en toe even een broodje maken voor jezelf of die lekkere kop koffie inschenken.

Waar zal ik bevallen, wat is jullie advies?

Hier hebben wij geen mening over! Als je medisch gezien geen reden hebt om in het ziekenhuis te bevallen, is deze keuze volledig aan jou zelf. Kies wat het meeste rust gaat geven. Of dit poliklinisch is of thuis, wij zullen de bevalling begeleiden. Het kan zijn dat jij en je partner er anders over denken. Dan kan het prettig zijn om hierover te praten met ons tijdens een controle. Geef dit bij ons aan, dan zorgen wij ervoor dat hier extra tijd voor wordt vrijgemaakt.

Heb je een vraag en wordt deze niet direct beantwoord op onze website?
Neem contact met ons op en/of raadpleeg onze pagina veelgestelde vragen (FAQ).

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed
 
info@verloskundigcentrumvelsen.nl

Locaties Praktijk

Locatie Velserbroek
Locatie IJmuiden I
Locatie IJmuiden II
Locatie Santpoort

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid