iboyca met tips

Zwanger worden, tips van de verloskundige

Sommige vrouwen worden heel makkelijk zwanger, bij andere vrouwen kan het wat langer duren. Je hebt het nooit helemaal zelf in de hand, maar je kunt wel een aantal dingen doen om de omstandigheden om zwanger te worden zo gunstig mogelijk te maken. Wij geven je een aantal goede tips om sneller zwanger te worden.

Tip nummer 1 als je zwanger wilt worden: eet gezond

Het lijkt een open deur, maar het werkt wel echt: eet gezond. Eet voldoende groente, neem minstens twee stuks fruit per dag en drink voldoende water (1,5 tot 2 liter per dag). Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten met iedere dag voldoende onverzadigde vetten, koolhydraten (denk aan zilvervliesrijst, volkorenpasta en volkorenbrood) en proteïnen (die vind je onder andere in vlees, vis, kip en tofu). Nou is dat natuurlijk sowieso een goed idee, maar zeker als je zwanger wilt worden. Gezond eten verhoogt namelijk je vruchtbaarheid. Plus: door nu al gezond te eten, leg je ook een goede basis voor je kindje als je eenmaal zwanger bent.

Praktijk op 4 locaties

Een praktijk in Velserbroek, 2 in IJmuiden en een 1 in Santpoort.

Meer info »

Begin alvast met het slikken van foliumzuur

We raden je aan om vanaf het moment dat je zwanger wilt worden iedere dag 400 microgram foliumzuur in te nemen. Dit kun je kopen bij de drogist. Zo bouw je een goede voorraad foliumzuur op. Ben je zwanger, blijf het foliumzuur dan nog slikken tot en met de 10e week van je zwangerschap. Dit is goed voor de ontwikkeling van je kindje; het verkleint de kans op een open ruggetje.

Stop met roken en met het drinken van alcohol

Hoe moeilijk het misschien ook kan zijn, als je stopt met roken en drinken heb je écht een grotere kans om sneller zwanger te worden. Roken beschadigt namelijk je eicellen en het heeft een slechte invloed op je hormonen. Ook is de kans dat je een miskraam krijgt groter. Rookt je partner? Vraag hem dan ook om te stoppen, want dat verbetert de kwaliteit van zijn sperma. Door samen te stoppen vergroten jullie dus de kans om zwanger te worden! Ook door te stoppen met het drinken van alcohol worden jij én je partner vruchtbaarder. Doen dus! Vind je het moeilijk om te stoppen en wil je zwanger worden? Kom dan bij ons langs. Wij helpen je graag met persoonlijke adviezen en tips.

Kom op goed gewicht

Met een goed en gezond gewicht vergroot je je kans om zwanger te worden. Ben je te zwaar, dan is de kans groter dat je moeite hebt met zwanger worden. Maar ook als je te licht bent en ondergewicht hebt, kun je minder vruchtbaar zijn. Bereken daarom eens je eigen BMI (Body Mass Index). Een gezonde BMI ligt tussen de 18,5 en 25. Vraag ook je partner om zijn BMI te berekenen. Want ook mannen met overgewicht zijn minder vruchtbaar. Kom je samen op gezond gewicht, dan vergroten jullie de kans op een zwangerschap.

Kom langs voor persoonlijke tips over zwanger worden

Snel zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wil je zwanger worden en helpen de tips niet? Maak dan gerust eens een afspraak bij ons. Met persoonlijke tips en adviezen helpen we je om je zo goed om mogelijk voor te bereiden op een zwangerschap. Neem hiervoor contact op met onze praktijk.

Veelgestelde vragen

Hoe belangrijk is het dat ik fit ben als ik zwanger wil worden?

Fit zijn of een goede conditie helpt zeker om sneller zwanger te worden. Je hoeft hiervoor geen fanatieke sporter te zijn. Een half uurtje beweging per dag, zoals een lekker wandelingetje, doet al veel!

Staat stress snel zwanger worden in de weg?

Iedereen ervaart wel eens stress. Bijvoorbeeld als je het druk hebt op je werk, omdat je problemen thuis hebt of omdat je je zorgen maakt om jezelf of om iemand anders. Te veel en/of te lang stress hebben, kan een negatieve invloed hebben op je lichaam. Zo kun je er een te hoge bloeddruk van krijgen of het kan je menstruatiecyclus beïnvloeden waardoor er geen eisprong komt. Dat staat (snel) zwanger worden in de weg. Ervaar je veel stress, probeer dan voor meer ontspanning te zorgen. Lukt dat niet, praat er dan eens over met je huisarts.

Staat jouw vraag hierboven niet tussen? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed
 
info@verloskundigcentrumvelsen.nl

Locaties Praktijk

Locatie Velserbroek
Locatie IJmuiden I
Locatie IJmuiden II
Locatie Santpoort

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid