Zwangerschapsbegeleiding

Wij begeleiden jou en je baby tijdens de zwangerschap. We houden jullie gezondheid in de gaten en beantwoorden jullie vragen.

Wat houdt zwangerschapsbegeleiding in?

Jij bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Een spannende tijd breekt aan. Je hebt begrepen dat jij je moet aanmelden bij een verloskundigenpraktijk. Maar wat doet een verloskundige eigenlijk?

Een verloskundige is iemand die jou ondersteund tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Bij een verloskundige kun je al jouw vragen kwijt en jij mag haar altijd bellen in geval van spoed of ongerustheid.

Tijdens jouw zwangerschap

Bij zwangerschapsbegeleiding geven we je advies en houden jou en de baby goed in de gaten. In jouw zwangerschap kom jij langs op het spreekuur voor controles. Tijdens deze controles kijken wij hoe jouw baby groeit, hoe jouw bloeddruk is, wij luisteren naar het hartje en bespreken we te regelen zaken of vragen. Het controleschema geeft je een beeld hoe vaak je langskomt voor controle. Uiteraard kunnen we het controleschema aanpassen waar nodig, aan de hand van jouw wensen.

Het controleschema:

Aantal zwangerschapsweken Vervolgafspraak
7- 20 weken zwanger (1e controle) Om de 5- 6 weken
20-30 weken zwanger Om de 4 weken
30-36 weken zwanger Om de 3 weken
Vanaf 36 weken zwanger Elke week
*Kantel je mobiel naar landscape view om tabel volledig zichtbaar te krijgen.

De bevalling

Tijdens de bevalling zal de verloskundige jou en jouw partner ondersteunen. Zowel thuis als in het ziekenhuis (poliklinische bevalling) is de verloskundige aanwezig. Zij zal verschillende controles uitvoeren en de baby goed in de gaten houden. Daarnaast geeft zij jullie tips om de bevalling zo goed mogelijk door te komen. Tijdens de bevalling kan het zijn dat het ziekenhuis de bevalling overneemt, omdat de baby bijvoorbeeld in het vruchtwater heeft gepoept of de bevalling niet vordert.

De kraamweek

Jij bent bevallen en jullie gaan met jullie kersverse baby naar huis, of je bent thuis bevallen en het kraambed is begonnen. Thuis zal de kraamverzorgster jullie ondersteunen in het ouderschap en de baby en moeder controleren. De verloskundige komt in de kraamweek een aantal keer langs om de controles te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Heb je vragen over zwangerschapsbegeleiding of heb je je nog niet aangemeld?
Meld je aan en we ontmoeten jou binnenkort op onze praktijk voor een kennismaking.

Veelgestelde vragen

Hoe groot en ervaren is jullie team?

Wij werken met vier vaste verloskundigen. Onze manier van werken is in deze regio uniek. Elke dag zullen er twee verloskundigen voor jullie klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een verloskundige van onze praktijk aan jouw bed komt, ook in het geval van drukte. Bekende gezichten, tijd hebben voor de zorg en bij de bevalling blijven ook als je tijdens de bevalling wordt overgenomen door het ziekenhuis, daar staan wij voor.
Alle verloskundigen hebben veel ervaring en hebben al bij vele bevallingen aanwezig mogen zijn. Je bent bij ons in goede handen!

Wat doet een kraamverzorgster?

Tijdens de kraamweek komen wij een aantal keer langs. Dit is meestal om de dag. De kraamverzorgster is elke dag bij jullie thuis voor het controleren van moeder & baby, voor adviezen en tips, voor hulp bij de voeding en eventueel wat huishoudelijk werk. De kraamverzorgster houdt goed in de gaten of alles goed gaat met de gezondheid van moeder en kind. Indien zij zich zorgen maakt, neemt zij contact met ons op.

Heb ik tijdens mijn zwangerschap altijd dezelfde verloskundige?

Wij werken met meerdere verloskundigen. Dit houdt in dat je ook verschillende gezichten kunt treffen in de zwangerschap. Vind je het fijn om maar 2 of 3 verloskundigen te zien in de zwangerschap? Of wens je het hele team te leren kennen? De keuze is helemaal aan jou en we passen het aan naar jouw wensen.

Ik ben niet zwanger, wel een kinderwens.

Veel mensen denken dat een verloskundige alleen voor mensen is die daadwerkelijk zwanger zijn. Maar dit is zeker niet waar! Hebben jullie een kinderwens? En vind je het fijn om met ons te praten over het zwanger worden? Bel ons dan voor een afspraak en wij zullen je vragen beantwoorden en alvast informatie meegeven.

Hoe krijg ik informatie over de onderzoeken naar de gezondheid van mijn baby?

Indien je informatie wenst over de onderzoeken naar de gezondheid van je baby, informeren wij je aan het begin van de zwangerschap. Je krijgt dan verschillende informatieboekjes mee en wij geven je advies. Als je meer wilt weten over de screeningen die er zijn, verwijzen we je naar de website van het RIVM: pns.nl.

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed
 
info@verloskundigcentrumvelsen.nl

Locaties Praktijk

Locatie Velserbroek
Locatie IJmuiden I
Locatie IJmuiden II
Locatie Santpoort

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid