Echoscopistes

Wat is een Verloskundigcentrum zonder een echopraktijk? Na ruim 10 jaar lang te hebben samengewerkt met 1e lijns Echocentrum MaMa, gaan we nu verder onder de naam Echocentrum Velsen. Bij ons centrum kun je terecht voor alle 1e lijns echo’s. Deze echo’s worden uitgevoerd op dezelfde locatie als de verloskundigenpraktijk in het gezondheidscentrum in Velserbroek. Het adres: Aletta Jacobsstraat 200-220, Velserbroek.
Wij bieden tevens ook eigen verzoek echo’s en pretecho’s aan voor zowel onze eigen zwangeren als zwangeren van andere praktijken.

Graag stellen wij jullie voor aan onze drie echoscopistes:

  • Iboyca Holkenborg
  • Marjon Kuitert
  • Manita Vlegels

Iboyca Holkenborg

Na 11 jaar werkend als verloskundige in onze praktijk ben ik dit jaar ook nog een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik ben gestart met een post hbo + opleiding voor echoscopie. Dit voortkomend uit het feit dat ik Echocentrum Velsen opgestart heb. Ik zie het als een toevoeging van mijn vak. Vind het fantastisch fascinerend om zo aan het begin te mogen staan van een ontwikkeling van een klompje cellen tot aan het aanpakken van het kind! De cirkel is hierdoor voor mij rond!

Marjon Kuitert

Je kunt wel zeggen dat ik terug ben gekeerd op mijn oude nest. In deze praktijk ben ik namelijk na mijn opleiding 25 jaar geleden begonnen als verloskundige. Toen ik 13 jaar geleden 2 dochters kreeg zocht ik meer regelmaat en ben ik als klinisch verloskundige voor de gynaecoloog in het Medisch Centrum Alkmaar gaan werken. In deze jaren als klinisch verloskundige kwam ik in aanraking met de echoscopie en bleek dat zo leuk te vinden dat ik besloot me verder in de verloskundige en gynaecologische echoscopie te gaan specialiseren. Naast dit echocentrum werk ik ook in het Verloskundig Echocentrum Alkmaar. Voor mij staat een zwangere, haar partner en hun (ongeboren) kind centraal. Ik ben jullie graag in een veilige en deskundige omgeving van dienst!

Manita Vlegels

Als verpleegkundige in het Zeeweg Ziekenhuis ging mijn interesse uit naar de kraamafdeling en de verloskamers zodat ik besloot om de specialistische opleiding verloskunde en gynaecologie te gaan volgen. In het weekend kunt u mij nog tegenkomen op de verloskamers. In 1999 ben ik mij gaan verdiepen in de echoscopie wederom op het gebied van de verloskunde en gynaecologie. Ik ben werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk als echoscopiste en gespecialiseerd verpleegkundige verloskunde en gynaecologie.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om golf of tennis te spelen en van het Zwitserse landschap krijg ik nooit genoeg!

Echocentrum Velsen

Telefoon 023 5201205      E-mail verloskunde@velserbroek.info